NYHETSKATEGORI

Viktor Josefsson ansluter till NEA Partners

13 Jan - 2023

Viktor Josefsson, senast från IK Partners Small Cap-fond, förstärker NEA Partners och kommer fokusera på investeringar i entreprenörsledda och onoterade tillväxtbolag.

Viktor kommer senast från private equity-bolaget IK Partners där han i drygt fem år arbetade i Small Cap-fonden och fokuserade primärt på sourcing, utvärdering och exekvering av nya investeringsmöjligheter samt aktivt arbete med tilläggsförvärv, strategi och styrelsearbete åt portföljbolag i ett flertal olika industrier. Innan IK Partners arbetade Viktor inom investment banking och har erfarenhet från bl.a. SEB och Morgan Stanley. Viktor har en MSc i Accounting & Finance från London School of Economics och Political Science (LSE).

”Jag har under de senaste åren fokuserat på investeringar i det nordiska Small Cap-segmentet där jag har haft förmånen att träffa och arbeta nära entreprenörer och management-team i flera olika branscher. Tillsammans med teamet på NEA ser jag fram emot att identifiera och arbeta ännu närmre entreprenörsledda bolag, och i partnerskap med entreprenörerna och NEA:s starka investerarbas leverera en tillväxtresa som möjliggör att dessa bolag når sin fulla potential.”, säger Viktor Josefsson, Partner.

”Viktor har en gedigen erfarenhet från private equity och att jobba med entreprenörsledda bolag längs hela investeringslivscykeln, och han har därför också byggt upp ett vasst nätverk som kommer stärka NEA ytterligare – både i utvecklingen av befintliga och nya portföljbolag. Vi är därför väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss Viktor och att han vill vara en del i det fortsatta bygget av NEA och vår vision att bli bäst i vårt segment genom att kombinera det bästa av entreprenörskap, nätverk och kapital.”, säger Erik Ekfeldt, Founding Partner.