NYHETSKATEGORI

NEA Partners stänger sin andra fond för investeringar i entreprenörsledda tillväxtföretag

08 Dec - 2020

NEA Partners har stängt sin andra fond, NEA II, på över 300 miljoner kronor. Fondens fokus är att fortsätta investera i svenska entreprenörer och deras tillväxtresa genom NEA:s entreprenöriella approach – att kombinera det bästa av entreprenörskap, nätverk och kapital.

Till NEA II välkomnas ett 40-tal entreprenörer samt två institutioner till investerarlistan – Nordea Liv & Pension och Coeli Private Equity.

”NEA I är fullinvesterad sedan i höstas och består av tolv portföljbolag som alla ligger inom vårt fokusområde – mindre, och framför allt svenska, lönsamma tillväxtbolag med 10 till 300 miljoner kronor i omsättning – såsom Jetshop, Hammerglass, Swedlock och WeMind. Vi är glada att få investerarnas förtroende att fortsätta investera i detta segment, och samtidigt välkomna flera nya investerare. Vi är stolta att ha med så många duktiga entreprenörer i vårt nätverk som kan hjälpa våra portföljbolag att nå sin fulla potential”, säger NEA:s Co-Founder Erik Ekfeldt.

”Vi är glada att få investerarnas förtroende och det är roligt att välkomna ett 20-tal nya entreprenörer till investerarlistan och NEA-nätverket som kan vara med och stötta våra portföljbolag med sin erfarenhet och kompetens – det är uppskattat bland våra portföljbolag och något som utmärker NEA från andra traditionella riskkapitalbolag”, säger NEA II:s styrelseordförande Rustan Panday.

”Till skillnad från traditionella riskkapitalbolag som oftast bara erbjuder entreprenören att sälja en majoritet, så har NEA ett flexibelt investeringsmandat som möjliggör olika typer av affärer däribland minoritetsinvesteringar som är vårt huvudfokus. Vi har också en entreprenöriell approach – vi vill ingå partnerskap med entreprenören och stötta dem i sin tillväxtresa och tillsammans bygga framgångsrika bolag”, säger NEA:s Co-Founder Jacob Brøgger.