NYHETSKATEGORI

NEA Partners realiserar investeringen i Matenco

14 Apr - 2023

Matenco, ett portföljbolag i NEA I, har fått nya minoritetsägare. I samband med transaktionen realiserar NEA Partners sin investering i bolaget.
 
Matenco är en förvärvsdriven industrikoncern inom tillverkningsindustrin och en av marknadens ledande aktörer inom bearbetning av rostfritt stål med fokus på komponenter och verktyg för skärande bearbetning. NEA Partners, genom fonden NEA I, investerade i Matenco 2020 i samband med ett generationsskifte och management buyout där NEA blev en betydande minoritetsägare.
 
“Vi är imponerade över vad teamet på Matenco lyckats åstadkomma under de senaste åren. De har på ett strukturerat och målinriktat sätt professionaliserat och skalat verksamheten genom investeringar i organisation, en ny toppmodern produktionsanläggning och förvärv. Med dessa initiativ är bolaget välpositionerade för fortsatt tillväxt under den nya ägarkonstellationen.”, säger Jacob Brögger, Founding Partner på NEA.
 
”Tillsammans med NEA har vi lyckats skapa en skalbar bolagsstruktur som gör att vi på ett mycket effektivt och kraftfullt sätt kan förvärva och ge fler små industribolag ny livskraft inom vår koncernstruktur. Vi är tacksamma för uppbackningen från NEA och har uppskattat deras entreprenöriella förståelse för företagsbyggande och bidrag från deras nätverk – allt från potentiella förvärv till kontakt med fastighetsägare i deras investerarnätverk för etablering av vår nya produktionsanläggning. Vi är nu exalterade att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med det nya investerarkonsortiet.”, säger Kristofer Högberg, Styrelseordförande på Matenco.