NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Sensebitkoncernern

21 Jan - 2021

NEA II investerar och går in som minoritetsägare i Sensebitkoncernen, marknadsledare i Norden inom datainsamling och analys av trafikinformation, i samband med förvärvet av Visy Oy.

Helix Kapital investerade i Sensebitkoncernen i februari 2020, och i samband med förvärvet av Visy Oy går NEA Partners in som minoritetsägare i koncernen.

Sensebit har tillsammans med dotterbolaget Trafikia lång erfarenhet inom insamling och analys av trafikdata och har framgångsrikt kombinerat systemdesign och utförande med egenutvecklad hård- och mjukvara. Bolagets kunder utgörs av myndigheter, kommuner och privata aktörer i och utanför Norden. Bolaget har 30 anställda och kontor i Stockholm (huvudkontor), Göteborg, Uppsala, Luleå, Härnösand, Jönköping och Tyskland.

Visy är en ledande global leverantör av mjukvara för bildigenkänning och automation inom transportinfrastruktur. Kunder inkluderar industri, hamnar, terminaloperatörer och myndigheter såsom gränskontroll i 25 länder. Bolaget har 30 anställda med huvudkontor i Tampere, Finland.

För mer information: http://www.sensebit.se/