NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Remagruppen

02 Sep - 2022

NEA II investerar i Remagruppen med visionen att bygga Nordens ledande företagsgrupp inom hållbara fastighetsnära tjänster för privata, kommersiella och kommunala fastigheter, med fokus på utvändigt återkommande underhåll och service.

Remagruppen är en helhetsleverantör av tjänster som främst vårdar och underhåller fastigheters yttre skal. Gruppen arbetar för att förlänga fastigheters livslängd genom att erbjuda underhållstjänster för att undvika eller fördröja kostsamma och miljöineffektiva utbyten, och erbjuder även nischade servicetjänster för att som helhetsleverantör förenkla livet för fastighetsägare med visionen ”one-call-fix-all”.

”Vi är väldigt exalterade över att stötta Remagruppen på deras förvärvsresa och i visionen att etablera en nordisk företagsgrupp inom yttre fastighetsunderhåll och service. Marknaden för fastighetsunderhåll och service är en stor och fragmenterad marknad som drivs av flera långsiktiga strukturella drivkrafter, framför allt ett åldrande fastighetsbestånd i behov av hållbara lösningar för att förlänga fastigheternas livslängd. Genom en konsolidering och etablering av en helhetsleverantör av fastighetstjänster med visionen ’one-call-fix-all’ underlättar Remagruppen för fastighetsägare att göra hållbara och smarta val för att förlänga livslängden på sina fastigheter.”, säger Edwin Olsson, NEA Partners.

Remagruppen leds av Niclas Winberg med mångårig erfarenhet från att arbeta i och med entreprenörledda bolag samt från M&A, strategi och investeringar.

”Vår mission och vision är en framtid med vackra, välvårdade och hållbara fastigheter med längre livslängd. Vi vill verka för ett större fokus på underhåll snarare än utbyten. Idag byts tak, fasader och andra utvändiga beståndsdelar alltför ofta ut i förtid. Exempelvis läggs plåttak ofta om i onödan och takpannor som underhålls har en hållbarhet på 100 år men läggs i genomsnitt om vart 20:e år. Remagruppen är i dialog med ett flertal entreprenörsledda tillväxtbolag som delar våra värderingar och tillsammans vill bygga en nordisk ledare inom sektorn för att bredda gruppens tjänsteutbud och öka den geografiska närvaron samt ge kunderna de absolut bästa samlade lösningarna för utvändigt fastighetsunderhåll. Det finns många framstående bolag som delar vårt fokus på kundnytta, medarbetarengagemang och hållbara lösningar. Därtill kan bolagen åtnjuta stora synergier genom att vara en del av vår grupp.”, säger Niclas Winberg, VD och grundare.