NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Qvantum

01 Apr - 2022

NEA II investerar i det svenska cleantech-bolaget Qvantum för accelererad expansion. Qvantum skapar koldioxidfria energilösningar för hållbara städer genom en stark produktportfölj av marknadsledande värmepumpsteknologi och unik systemkunskap.

Qvantum (www.qvantum.se) är en helhetsleverantör av smidiga och effektiva energilösningar genom en kombination av en stark produktportfölj av marknadsledande värmepumpsteknologi och unik systemkunskap. Qvantums skräddarsydda och unika lösningar förenklar installation av koldioxidfria energilösningar i tätbefolkade städer, vilket underlättar städernas energiomställning till att bli hållbara och klimatneutrala.

Qvantum grundades 2021 genom förvärv av Qvantum Energi, en svensk premiumtillverkare av värmepumpar sedan 1993. Koncernledningen och grundarna kommer från ledande positioner inom värmepumpstillverkning, energi- och tekniksektorn. Bolagets VD och medgrundare, Fredrik Rosenqvist, är en serieentreprenör med bakgrund som VD för Saab Ventures, VD på mjukvarubolaget Vricon, och senast Director of Business Innovation på E.ON.

”Vi är imponerade av Qvantums starka produktportfölj, som tillsammans med deras unika systemkunskap att designa storskaliga energisystem, positionerar dem som en ledande helhetsleverantör för att accelerera omställningen från fossila till koldioxidfria energilösningar i urbana och tätbefolkade områden. Vi är glada att kunna accelerera Qvantums tillväxt och den europeiska och globala omställningen till klimatneutrala energilösningar.”, säger Erik Ekfeldt på NEA Partners.