NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Mellifiq

20 Jun - 2023

NEA II investerar i Mellifiq, ett väletablerat miljöteknikbolag som erbjuder effektiva och hållbara luft- och vattenreningslösningar genom sin proprietära teknologi och modulära produktportfölj i kombination med unik systemkunskap och fullserviceerbjudande.

Mellifiq är en system- och helhetsleverantör av effektiva och hållbara luft- och vattenreningslösningar genom att kombinera en proprietär och modulär produktportfölj med unik systemkunskap och fullserviceerbjudande från projektering till installation och eftermarknad. Mellifiqs lösningar används för att hantera de mest sofistikerade luft-, vatten- och energiproblemen inom flertalet branscher och applikationer såsom vatten- och avloppsreningsverk, storkök, kommersiella fastigheter, läkemedels- och livsmedelsindustrin, bearbetningsindustrin och energisektorn.

Mellifiq är specialiserade på luft- och vattenrening med hjälp av ozonteknik. Bolaget och teknologin har sitt ursprung i forskningsbolaget Ozonetech som grundades redan 1993. Nuvarande huvudägare och ledning, Behrooz och Behrang Gilanpour, tog över bolaget 2007 och har sedan dess byggt upp Mellifiq-koncernen till att idag bestå av varumärkena Ozonetech, Nodora, Saniray och Water Maid.

”Behrooz och Behrang har framgångsrikt skapat en plattform av know-how, teknologi, produkter och varumärken som tillsammans med deras systemkunskap möjliggör unika, hållbara och effektiva luft- och vattenreningslösningar för en rad olika branscher och applikationer. Med sitt fullserviceerbjudande – från projektering, installation och eftermarknad – är Mellifiq en attraktivt positionerad helhetsleverantör på en global och växande marknad driven av ökade hållbarhets-, hälso- och miljökrav och strängare regleringar avseende rening och utsläpp. Vi ser framemot att stötta Mellifiq på deras fortsatta tillväxtresa under de kommande åren.”, säger Edwin Olsson på NEA Partners.

”Vi är mycket glada över att få med oss NEA Partners på vår fortsatta tillväxtresa. Vi ser spännande tillväxtmöjligheter framåt, såväl organiskt som genom förvärv, och med NEA Partners och deras starka nätverk har vi nu ännu bättre förutsättningar för att fortsätta utveckla verksamheten.”, säger Behrooz Gilanpour, VD på Mellifiq.