NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Ljung & Sjöberg

16 May - 2023

NEA II investerar i Ljung & Sjöberg, en ledande aktör inom proaktiva alkohol- och drogrehabiliteringstjänster riktat mot arbetsgivare, i samband med att ledningsgruppen, ledd av VD Sarah Linderoth, tillsammans med NEA Partners och Spiltan Invest förvärvar bolaget. Bland investerarna finns även Rikard Josefson.

Under snart två decennier har Ljung & Sjöberg hjälpt arbetsgivare att skydda verksamheter och rädda liv. Ljung & Sjöberg är ett privat utbildnings- och vårdföretag specialiserat på alkohol- och drogproblem i arbetslivet. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch genom sitt proaktiva arbete, sin unika behandlingsprocess och heltäckande tjänsteerbjudande som inkluderar provtagning, utbildning, chefsstöd, behandling och internatverksamhet.

Ljung & Sjöberg, som grundades av entreprenörer som själva har överlevt ett beroende, är idag ett rikstäckande företag med över 130 kunder och drygt 50 medarbetare, som brinner för att hjälpa arbetsgivare att rädda såväl verksamheter som liv.

”Beroendeproblematik och psykisk ohälsa är tyvärr ett stort och växande samhällsproblem och antalet sjukfall har mer än fördubblats under de senaste åren, och idag utgör problematiken mer än hälften av alla sjukskrivningar runtom i landet. Ljung & Sjöberg gör skillnad både för individen och arbetsgivaren genom sitt proaktiva arbete, unika behandlingsprocess och heltäckande erbjudande som gör dem till den marknadsledande aktören i Sverige. Vi är väldigt imponerande av den kvalitet och professionalism som genomsyrar hela organisationen som dessutom är otroligt värderingsdrivna och motiverade i att göra skillnad. Vi ser fram emot att få vara med och stötta bolaget i exekveringen av deras nya tillväxtinitiativ för att i slutändan mitigera ett växande samhällsproblem och stötta fler individer och arbetsgivare.”, säger Viktor Josefsson, Partner på NEA Partners.

Ljung & Sjöberg är i en kraftigt expansiv fas efter att ett antal tillväxtinitiativ initierats. Det nya ägarkollektivet ska inte bara stötta bolaget i sin uppväxling och verkställande av redan initierade tillväxtinitiativ, utan även identifiera nya tillväxtområden och ta bolagets ledande tjänsteutbud och marknadsposition till nästa nivå.

”Jag är otroligt stolt över den resa Ljung & Sjöberg har gjort de senaste åren. Våra medarbetare kan verkligen flytta berg om så krävs. Vi har satt ribban riktigt högt för vår kommande resa och ser fram emot att göra den tillsammans med våra nya delägare. Vi värdesätter NEA Partners och Spiltan Invest högt för deras tidigare erfarenheter som tillväxtpartners till entreprenörsledda bolag. Deras verktygslåda, erfarenheter och värderingar passar vår tillväxtfas och långsiktiga vision. Att dessutom få fortsätta kroka arm med Rikard Josefson känns helt rätt”, säger Sarah Linderoth, VD och delägare på Ljung & Sjöberg.