NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Euroflorist

20 Dec - 2021

NEA II investerar i Euroflorist, ett ledande europeiskt e-handelsbolag för blommor och gåvor, i samband med att Euroflorist förvärvas av ett investerarkonsortium lett av Magnus Silfverberg och Johan Tjärnberg.

Investerarkonsortiumet leds av Magnus Silfverberg, tidigare VD för Bisnode och Betsson, och Johan Tjärnberg, VD för Trustly, och består av medinvesterarna NEA Partners, Richard Båge, Jakob Tolleryd, Inbox Capital och Tagehus. Säljare är det svenska riskkapitalbolaget Litorina.

Euroflorist, grundat 1982, är en ledande europeisk e-handelsplattform för blommor, gåvor och kompletterande produkter med verksamhet i elva länder. Bolaget levererar miljontals blomster- och gåvohälsningar genom sitt floristnätverk och med direktleverans, huvudsakligen under varumärkena Euroflorist och eFlorist. Bolaget har kontor i Sverige, Storbritannien, Nederländerna och Polen. Bolaget har totalt ca 165 medarbetare med omsättning över 1,5 miljarder kronor.

”Euroflorist har starka varumärken och en ledande marknadsposition i sina marknader. Vi kommer investera långsiktigt i verksamheten med ambitionen att utveckla ett ännu bättre bolag.”, säger Magnus Silfverberg, som i samband med förvärvet tillträder som VD.

I samband med förvärvet tillträder en styrelse bestående av Johan Tjärnberg, Magnus Silfverberg och Jakob Tolleryd. Johan Tjärnberg kommer utses till styrelseordförande.