NYHETSKATEGORI

NEA Partners investerar i Blipp

27 Apr - 2021

NEA II investerar i det svenska techbolaget Blipp som tillhandahåller en transaktionslösning och digital tjänst för den privata bilaffären.

Blipp (www.blipp.se) erbjuder en transaktionslösning för den privata bilaffären genom att digitalt flytta ut bilhandlarens verktygslåda på den privata garageuppfarten. Genom Blipps plattform erbjuds billån med säkerhet, bakgrundskontroll av bil, verifiering av köpare/säljare, säker betalning och transaktion, digitalt kontrakt, ägarbyte, garanti, försäkring, lösen av tidigare lån/leasing och personlig hjälp. Vid affären är en expert från Blipp med på videosamtal, samtidigt som de tar hand om allt det administrativa – helt digitalt och kostnadsfritt.

Bolaget grundades år 2018 av Jonny Lindén och Filip Samuelsson som båda har en gedigen erfarenhet från bilbranschen. Jonny har tidigare drivit egen bilhandel och Filip har arbetat inom återförsäljarledet för varumärken som SEAT och Volkswagen under många år. Han har också grundat Biloffert.se.

”Närmare 9 av 10 personer som idag köper eller säljer sin bil på garageuppfarten tycker att det är osäkert och krångligt, och som en fullständig transaktionslösning för den privata bilaffären löser Blipp hela den problematiken digitalt och kostnadsfritt.”, säger Jonny Lindén, medgrundare Blipp.

“Med kapitalinjektionen från NEA kan vi nu gasa ordentligt för att hjälpa ännu fler bilägare till en enklare, säkrare, tryggare och mer ekonomisk bilaffär och förändra privatpersoners köp- och säljupplevelse för gott.”, fortsätter Filip Samuelsson.

NEA-investerarna Daniel Pilotti och Rustan Panday, samt Edwin Olsson från NEA:s investeringsteam, tar plats i bolagets styrelse.

”Vi är glada att få stötta Blipp och grundarna i den tillväxtfas som bolaget befinner sig i och bidra till att fler konsumenter får användning av Blipps plattform som skapar en bättre köp- och säljupplevelse för alla inblandade parter. Vi ser fram emot att stötta Blipp i att bli den självklara lösningen för den privata bilaffären.”, säger Edwin Olsson.

”Vi är imponerade av den produkt och plattform som Blipp har byggt upp och det här är ett bolag som vi vill engagera oss i. Grundarna sitter i förarsätet medan vi sopar banan för dem genom att bland annat öppna dörrar och hjälpa till med styrelsearbete. Kapitalet är självklart viktigt, men långt ifrån allt.”, fortsätter Daniel Pilotti.