NYHETSKATEGORI

Copter blir en del av Northbaze Group (Publ.)

22 Dec - 2021

Copter har sålts till Northbaze Group, ett noterat bolag på Nasdaq First North Stockholm. I och med transaktionen blir NEA Partners minoritetsägare i Northbaze Group genom fonden NEA I.

Northbaze Group AB (Publ.) (”Northbaze Group”) förvärv av Copter AB (“Copter”) är i linje med Northbaze Groups strategi att etablera en koncern av väletablerade varumärken inom audio-, IT- och mobiltillbehörssegmentet genom organisk tillväxt och förvärv.

”Förvärvet av Copter tickar all boxar vad gäller vår strategi. Vi förvärvar ett marknadsledande bolag inom skärmskyddsteknologi som kompletterar vårt produkterbjudande och det är ett bolag med väldigt god lönsamhet och en tydlig tillväxtstrategi.”, säger Henrik Andersson, VD på Northbaze Group.

NEA Partners blir i och med transaktionen minoritetsägare i Northbaze Group genom fonden NEA I.

“I Copter finns idag ett dedikerat team som levererar en högkvalitativ produkt med en unik Go-to-market-strategi. I och med samgåendet med Northbaze Group kommer vi att ingå i en större koncern som ökar möjligheterna till en fortsatt fin tillväxt. Vi ser också fram emot att hitta och realisera flertalet synergier bolagen emellan.”, säger Jon Lööf, VD och Ordförande i Copter.